corgi and corgi mix
Små hundraser

Corgi:  Allt du behöver veta om rasen

Corgi rasen har nyligen fått tillbaka sin popularitet, med internet som definitivt spelar en stor roll i det. Corgis är dock mycket mer än Instagram värdiga husdjur. De har funnits väldigt länge, och det finns en anledning till att de är drottning Elizabeths favoritras. Om du vill lära dig mer om denna ras, fortsätt läsa!

Personlighet

Under det första året krävs en fast hand. Corgis är överallt mycket glada och vänliga hundar, en stor hund i liten förpackning. De älskar att tillbringa sin tid i naturen och vara runt sina människor. De trivs med uppmärksamhet och vill följa dig oavsett vad du gör. Corgis föddes ursprungligen upp för vallning av boskap, därför är de aktiva och arbetande hundar av naturen. Medan de älskar att vara i centrum för din uppmärksamhet, är Corgis fortfarande mycket självständiga och viljestarka hundar. I vissa fall kan de till och med framstå som bossiga. Speciellt till deras andra djursyskon.

Typer av Corgis

Det finns två olika raser av corgis: Pembroke Cardigan Welsh Corgi och Pembroke Welsh Corgi. Båda corgivarianternahar mycket gemensam bakgrund.Cardigan Welsh Corgis går tillbaka så långt tillbaka som 1200 f.Kr. De hjälpte bönder att valla och driva boskap. Pembroke Welsh Corgis har sitt ursprung i Frankrike 1107. Pembroke har en tyngre byggnad och mindre öron. En annan teori blandar i sin tur den svenska västgötaspetsen som har stor likhet med pembroke cardigan, och kanske de även följde med svenska vikingarna till England. Enligt walesiska bönderna var Welsh corgin en gåva till folket.

Träning

Samtidigt som Corgis är mycket intelligenta och extremt kapabla att lära sig nya saker, med viss vaktinstinkt . De är intelligenta corgin och om de inte tränas, kan vara lite krävande. Bra träning och konsekvent träning hjälper dem att inte falla tillbaka i sina destruktiva beteenden. På grund av deras starka vilja kan det kännas lite frustrerande att träna dem. Men den gamla goda godis och berömtekniken kan göra underverk. Corgis bör läras från en tidig ålder att deras dåliga beteenden och bossiga uppförande inte välkomnas.

Hälsoproblem

Corgis  är en sund hundras, mycket benägna att utveckla höftledsdysplasi , degenerativ myelopati och progressiv retinal atrofi. Alla dessa tillstånd kan förebyggas med regelbunden motion och en hälsosam kost. Se till att dina äldre Corgis inte hoppar för mycket, eftersom deras korta ben inte kommer att ta det lika lätt som när de var unga.

Grooming

En annan bra sak med Corgis är att grooming inte alls kommer att vara svårt! Deras päls är naturligt kort och fluffig. Även frekvent tvättning är inte alltför nödvändig. Såvida inte din hund blir smutsig ute, förstås. Men Corgis att fälla mycket! Speciellt på våren, när de börjar tappa underull. Att borsta pälsen dagligen hjälper till att förhindra att de tappar hår.

Hur mycket kostar Corgivalpar?

Corgis är drottning Elizabeths favorithundras av en anledning. Dessa valpar är mycket intelligenta, vänliga och otroligt bedårande. Men hur mycket måste du betala för att vara stolt ägare till en Corgi-hund? Hur mycket kostar Corgivalpar?

Först och främst, låt oss komma över grunderna i denna populära hundras. Senare kommer vi att prata om de olika prisalternativen för Corgi-valpar.

Mycket tolerant med andra hundar. 

Corgis är glada och vänliga hundar med stora öron. De älskar att tillbringa sin tid i naturen runt människor. En viktig sakär att de trivs med uppmärksamhet och vill följa dig oavsett vad du gör. Corgis föddes ursprungligen upp för vallning av boskap, därför är de aktiva och arbetande hundar av naturen.

Även om de är mycket tillgivna, är Corgis fortfarande oberoende och viljestarka. Vissa skulle till och med säga envis.

Efter att ha läst alla dessa fantastiska saker om Corgis kanske du undrar hur mycket du kommer att behöva betala för denna kungliga hundras.

Drottning Elizabeth och hennes marknadsföring höjdes priset på Corgis definitivt dramatiskt på grund av den höga efterfrågan. Priserna kommer dock att variera från uppfödare till uppfödare. Det kymriska namnet är ”ci sodli”.

Den genomsnittliga kostnaden för en Pembroke Welsh Corgi och en Cardigan Welsh Corgi från en välrenommerad uppfödare är runt 12 000 till 20 000 kronor . Men om valparna är produkter från mästarblodslinjer kan priset nå upp till 30 000 och över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *